Аеропорт «Харків» почав прийом рейсів найбільшого турецького авіаперевізника

Аеропорт «Харків» почав прийом рейсів найбільшого турецького авіаперевізника

Укрінформ
Найбільший турецький авіаперевізник Turkish Airlines починає польоти з Міжнародного аеропорту "Харків", який управляється компанією бізнесмена Олександра Ярославського.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі аеропорту, сьогодні, 30 березня, до Харкова прибув перший рейс авіакомпанії Turkish Airlines повідомленням Стамбул - Харків.

Під час презентації напрямку генеральний директор аеропорту "Харків" Володимир Васильченко привітав керівництво Turkish Airlines і підкреслив, що харківський аеропорт показав в 2016 році зростання пасажиропотоку на 60 %.

"Ми розраховуємо, що з приходом такої іменитої, однієї з кращих авіакомпаній у світі наше зростання в подальшому збільшуватиметься. Я бажаю успіхів новому рейсу", - сказав Васильченко.

У свою чергу представник керівництва Turkish Airlines Ахмет Олмуштур зазначив, що Харків - це "шоста точка в Україні", звідки виконує компанія рейси. До 30 травня буде виконуватися 4 рейси на тиждень, а з 30 травня - 7 рейсів на тиждень. За його словами, продаж квитків на рейс до Харкова здійснюється близько трьох місяців, але вже зроблено 8 тисяч квитків -  показник, що перевищує середній.

Перший заступник керівника Харківської ОДА Марк Беккер додав, що для області відкриття рейсу - "велика подія", що сприятиме пожвавленню відносин між Харківською областю і Туреччиною. "Я глибоко переконаний у тому, що ці рейси не лише сприятимуть збільшенню вантажопасажирських перевезень між Харковом і Туреччиною, а також іншими країнами, але й сприятиме зміцненню дружніх взаємин між Україною і Туреччиною", - сказав Беккер.

Міжнародний аеропорт "Харків" був реконструйований у рамках підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Розмір нової злітно-посадкової смуги 2500х45 м. Реконструкція Міжнародного аеропорту "Харків" здійснена у форматі приватно-державного партнерства.

За даними прес-служби, загальна сума інвестицій Олександра Ярославського в проект становить 107,2 млн дол. (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з державного бюджету на реконструкцію аеродромного комплексу, - 191,3 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-