Житомирська влада обіцяє анулювати незаконні ліцензії трьох фірм на видобуток бурштину

Житомирська влада обіцяє анулювати незаконні ліцензії трьох фірм на видобуток бурштину

Укрінформ
Влада Житомирської області через суд обіцяє анулювати ліцензії на видобуток бурштину, які 2016 року були видані трьом підприємствам – ТОВ «Райт Солюшн», «Амбер Холдинг» і «Компанія «Надра Галичини».

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич в Олевську під час розширеної наради представників влади, народних депутатів України та громадськості.

«Стосовно ліцензій, які були видані трьом фірмам – ТОВ «Райт Солюшн», ТОВ «Амбер Холдинг» і ТОВ «Компанія «Надра Галичини», – я сам, як і ви, був не в курсі їх видачі. Ця інформація мене, відверто кажучи, шокувала. Я не можу зрозуміти, яким чином в обхід рішень обласної ради, за якоюсь незрозумілою згодою були отримані ці ліцензії. Вчора, 28 березня, я мав розмову з прокурором області: на сьогодні подана заява до суду в інтересах захисту держави. Як голова облдержадміністрації я можу гарантувати лише одне: докладу всіх зусиль, щоб ці ліцензії анулювати», – заявив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Зауважимо, на сесії Житомирської обласної ради, що запланована на 6 квітня, депутати мають намір прийняти звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину в Житомирській області, які були видані у 2016 році ТОВ «Райт Солюшн», ТОВ «Амбер Холдинг» та ТОВ «Компанія «Надра Галичини».

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня під час звітної прес-конференції за сто днів роботи на посаді голова Житомирської облради Володимир Ширма повідомляв, що компанії «Надра Галичини» та «Амбер Холдинг» подали до суду на вищий представницький орган Житомирщини за відмову в отриманні дозволу на видобуток бурштину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-