Президент: 80% комплектуючих для харківських тракторів - українські

Президент: 80% комплектуючих для харківських тракторів - українські

Укрінформ
Вісімдесят відсотків комплектуючих для харківських тракторів виробляється в Україні.

На цьому наголосив, виступаючи сьогодні перед колективом Харківського тракторного заводу, Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці красені (трактори - ред.) виробляються тут, у нас, в Харкові, на Слобожанщині, в Україні. І 80% комплектуючих також виробляється суміжними підприємствами, даючи роботу не лише двом тисячам харків'ян безпосередньо на заводі, але й десяткам тисяч машинобудівників, які постачають комплектуючі", - зазначив Президент.

Він уточнив, що мости для харківських тракторів виготовляються на Лозівському ковальсько-механічному заводі. Також в Україні виробляється електрообладнання, акумулятори, диски, шини та інші комплектуючі.

Що ж до двигунів, то інвестор готовий оснащувати трактори не тільки білоруськими ММЗ, але й німецькими "Дойц" або дешевшими китайськими. З китайськими партнерами, наголосив Порошенко, є кредитна програма для постачання продукції машинобудування. Це буде по кишені українському фермеру і сприятиме завантаженню вітчизняних машинобудівників.

"Україна - машинобудівна держава, і настав час нагадати про це", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-