Гройсман: Завдання промисловості - вийти на повне імпортозаміщення

Гройсман: Завдання промисловості - вийти на повне імпортозаміщення

Укрінформ
Нове і головне завдання промисловості України - вийти на повне імпортозаміщення.

На цьому наголосив у вітанні учасникам наради на Харківському ПАТ «ФЕД» Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Потрібно зняти бар'єри, перейти на високотехнологічне виробництво, а головне - імпортозаміщення. Раніше ми були прив'язані до Росії. Зараз обрали інші шляхи, ми можемо імпортувати з ЄС, але завдання - обійтися без залежності від імпорту», - зазначив Прем'єр.

За його словами, Україна - така країна, яка здатна будувати власні літаки. 

«ПАТ «ФЕД» відоме своєю унікальною продукцією. Ми побували на харківському заводі імені Малишева, у 2016 році на заводі обсяг виробництва склав 2 млрд грн, а в 2017 році за планом має бути 4 млрд грн: зростання удвічі, те ж саме по «ФЕД» - у 2-2,5 раза план збільшити обсяг виробництва», - додав він.

За словами Гройсмана, зростання ВВП у четвертому кварталі 2016 року - 4,7%. «Це добрий сигнал. Тому що більше продукції - більше робочих місць, конкурентна заробітна плата», - зазначив глава уряду.

Підкреслюючи значення цієї наради, Гройсман сказав: «Я хочу почути від директорів підприємств, які кроки маємо зробити для наших підприємств. Важливо, що ВР наприкінці 2016 року ухвалила Держбюджет-2017, де передбачено спеціальні заходи щодо українського літакобудування». 

Зараз за закритими дверима проходить нарада з проблем української промисловості. Після наради планується підхід журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, Гройсман у четвер перебуває з робочою поїздкою на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-