70% кредиту від ЄІБ отримають малі та середні агропідприємства - Кутовий

70% кредиту від ЄІБ отримають малі та середні агропідприємства - Кутовий

Укрінформ
70% кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку у рамках проекту "Основний кредит для аграрної галузі – Україна (АПЕКС)"  планується надати малим та середнім сільськогосподарським підприємствам. 

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Кредит від Європейського Інвестиційного Банку має стати реальним інструментом підтримки розвитку бізнесу саме для малих і середніх виробників. За умовами проекту, до первинної суми в 400 млн євро від Європейського банку мають бути додані ще 400 млн євро від українських банків-учасників проекту. Тому необхідно створити чіткі умови задля успішного функціонування цього проекту. Зі свого боку, щоб прискорити його здійснення, ми сьогодні проводимо активні переговори, як з Міністерством фінансів України, так і з Укрексімбанком", – заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий під час зустрічі  із представником Європейського інвестиційного банку Вазілем Худаком.

Міністр підкреслив, що на малі та середні аграрні підприємства планується спрямувати не менше 70% від загальної суми кредиту. Інші 30% будуть надані операторам державного сектору: дослідним станціям, лабораторіям, установам з моніторингку та контролю рибного господарства. 

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева додала, що за результатами зустрічі з комерційними банками, представники банківської сфери висловили свою зацікавленість в участі у даному проекті. «Наразі ми маємо доопрацювати технічні деталі реалізації проекту з усіма його учасниками, для того щоб кредит «спрацював». Як тільки остаточні домовленості будуть досягнуті, ми зможемо офіційно запустити цей важливий проект», – підкреслила вона.

 Нагадаємо, що проектом "Основний кредит для аграрної галузі – Україна (АПЕКС)", який має бути реалізований у 2016-2020 рр., пропонується надавати кредити терміном до 12 років із пільговим строком кредитування – 4 роки. Законом України від 20 вересня 2016 року №1530-VIII ратифіковано Фінансову угоду (Проект "Основний кредит для аграрної галузі – Україна") між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-