Директор Фонду гарантування пояснив, чому активи банків-банкрутів

Директор Фонду гарантування пояснив, чому активи банків-банкрутів "не йдуть" на ринку

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб минулого року продав активів неплатоспроможних банків лише на 3 млрд грн.

Про це в інтерв'ю "Новому часу" розповів директор Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін.

"Я вважаю, що минулий рік ми недостатньо добре попрацювали по активах, продавши всього на 3 млрд грн. Це не ті гроші, на які ми розраховували. Кожного тижня ми виставляємо на торги активів за продажною ціною близько 2-4 млрд грн. А вдається продати в тиждень на 100 млн грн. Чому? Тому що ринок не сприймає. Він вважає, що це ціна завищена. Річ у тому, що з наших активів більше 80% - це кредити. Якщо права вимоги купує стороння людина або стороннє підприємство - це квиток на війну. Його може купити тільки той, у кого є сильні, серйозні позиції", - сказав Ворушилін.

За його словами, дуже багато кредитів - це були схеми виведення грошей. За ними немає хороших підприємств, немає доброго забезпечення.

"Тому я говорю про моральність наших банкірів, моїх колишніх колег. Так не можна робити. Тому що в тому ж банку Хрещатик більше, ніж на 2 млрд грн якихось сміттєвих цінних паперів, під які просто було гроші виведено. Ми розуміємо, куди вони були виведені, ми судимося. Але вони були у балансі задовго до нашого заходу", - сказав Ворушилін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-