Балчун запевняє, що ситуація з дизпальним - під контролем

Балчун запевняє, що ситуація з дизпальним - під контролем

Укрінформ
Дизельного пального в регіональних філіях ПАТ "Укрзалізниця" вистачить у середньому на 9 діб стабільної роботи, без перебоїв руху пасажирських та вантажних поїздів.

Як повідомляється на сайті УЗ, його запас станом на 12 січня 2017 року становив понад 7 тис. тонн.

"Ситуація із забезпеченням галузі дизельним пальним знаходиться під контролем. Наразі вже оголошено дев'ять тендерів на закупівлю дизпального, по п'яти вже підписані контракти. Закуповуємо дизпальне за ціною нижче ринкової. Працюємо над формуванням значних запасів для резерву", - зазначив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

Як зазначили у прес-службі УЗ, упродовж цієї доби постачальник пального вже відвантажив для потреб залізниці майже 4 тис. тонн дизпального та планує відвантажити ще 1 тис. тонн. З них 762 тонни вже направлені на регіональну філію "Донецька залізниця", ще 240 тонн надійдуть найближчим часом. Наразі зазначена регіональна філія забезпечена пальним для стабільної роботи на наступні 9 діб. Пальне поставлено на станції Красний Лиман, Красноармійськ та Волноваха. Для зниження ризиків, пов'язаних зі складними погодними умовами, дизель для потреб філії "Донецька залізниця" направляється з трьох різних станцій, на які нафтотрейдер відвантажує товар. Відтак, з Новоград-Волинського вже відвантажено майже 467 тонн, з Коростеня - 295 тонн, з Берегового буде відвантажено 240 тонн. Таким чином, дизпальне доставляється в найкоротші терміни.

Зараз запас дизельного пального в регіональних філіях "Південно-Західна залізниця" та "Одеська залізниця" - 10 діб, "Придніпровська залізниця" - 9 діб, "Південна залізниця" - 8 діб та "Львівська залізниця" - 7 діб.

Як повідомлялося раніше, ПАТ "Укрзалізниця" уклала п'ять контрактів з нафтотрейдером на закупівлю 65 тисяч тонн дизельного пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-