Питання ХТЗ обговорювали з Ярославським на Банковій – глава АП

Питання ХТЗ обговорювали з Ярославським на Банковій – глава АП

Укрінформ
Питання відновлення роботи Харківського тракторного заводу обговорено з його власником Олександром Ярославським в Адміністрації Президента України.

Про це заявив в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, відповідаючи на питання, чи буває в АП Ярославський.

"Ми обговорювали питання ХТЗ. Президент підтримав ідею, що ХТЗ повинен працювати на українську економіку, і люди повинні отримувати заробітну плату. Там складна історія. Він свого часу належав російському бізнесменові Олегу Дерипаску. І Служба безпеки України зафіксувала факт підготовки демонтажу потужностей підприємства для вивезення до Росії. Тому підприємство було заблоковано, усі рахунки заблоковано, порушена кримінальна справа проти тих людей, які безпосередньо повинні були це здійснювати. З часом Дерипаска продав свій пакет акцій панові Ярославському. Ярославський, до речі, володів до 2006 року цим підприємством. Ось із цього приводу ми і зустрічалися в цьому приміщенні з паном Ярославським. Обговорювали, що він повинен погасити заробітну плату, що він повинен як власник заводу запустити виробництво", - зазначив Райнін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 січня ХТЗ відновив роботу. Як написала у Фейсбуці голова ОДА Юлія Світлічна, "ситуація була непроста, але після особистого втручання в це питання Президента України вона вирішена".

У березні 2016 року власником ХТЗ став бізнесмен Олександр Ярославський. Компанія DCH відкрила кредитну лінію в 400 млн грн на поповнення обігових коштів.

23 вересня 2016 року на міжнародному економічному форумі в Харкові Олександр Ярославський заявив, що готовий фінансувати виробництво військової техніки. За його словами, він готовий інвестувати в ХТЗ 300-500 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-