ПриватБанк отримав національний кредитний рейтинг uaАA

ПриватБанк отримав національний кредитний рейтинг uaАA

Укрінформ
Стандарт-Рейтинг присвоїв ПАТ "КБ "ПриватБанк" довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaАА, який характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками.

Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Рейтинговий комітет РА "Стандарт-Рейтинг" повідомив про присвоєння ПАТ "КБ "ПриватБанк" довгострокового кредитного рейтингу на рівні uaАА. Банк з рейтингом uaAA характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають у "Стандарт-Рейтинг", націоналізація банку відбувалась відповідно до чинного законодавства, її процес є успішно завершеним. Ризики та переваги, які несе в собі націоналізація банку, прив'язані до кредитних рейтингів держави, які за національною шкалою є високими. Оцінюючи забезпеченість ПриватБанку власним капіталом, Агентство бере до уваги початок рекапіталізації банку державою та вважає, що у цьому процесі значну роль відіграє платоспроможне бажання і дії держави, спрямовані на забезпечення банку власним та регулятивним капіталом.

На думку експертів агентства, після завершення докапіталізації ПриватБанк деякий час буде знаходитись у стані надлишкової ліквідності, що позитивно відобразиться на його здатності миттєво виконувати свої зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-