Ощадбанк та Німецько-Український фонд підписали Меморандум про співробітництво

Ощадбанк та Німецько-Український фонд підписали Меморандум про співробітництво

Укрінформ
Ощадбанк розпочинає стратегічне співробітництво з Німецько-Українським фондом щодо кредитування малого та середнього бізнесу.

Згідно з меморандумом банк отримає кредитну лінію для подальшого кредитного фінансування підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу та техдопомогу на розвиток банківських продуктів та модернізацію кредитних процесів для зазначеного сегмента клієнтів. Це ще один важливий крок на шляху активної трансформації та співпраці Ощадбанку з міжнародними фінансовими організаціями.

Про це повідомили в прес-службі Ощадбанку.

Засновниками Німецько-Українського фонду, який працює з 1999 року, є німецький державний банк KfW, Національний банк України та Міністерство фінансів України.

Ощадбанку було запропоновано безпрецедентні умови щодо надання кредитних коштів та обсягу техдопомоги. При цьому підкреслюємо, що партнером НУФ може бути лише банк, для якого сегмент ММСБ є пріоритетним, та банк, фінансова надійність якого є безсумнівною.

Підписання меморандуму про співпрацю з НУФ є логічним продовженням низки реформ, що затверджені Стратегією розвитку Ощадбанку. Кредитну лінію фонду буде спрямовано на фінансування найбільш вразливого сектора економіки країни – малих підприємств. Програма передбачає в тому числі підтримку бізнесу за допомогою консультацій щодо ведення бізнесу в Європі. Як окремий напрям заплановано кредитування енергоефективних проектів та альтернативної енергетики.

Ощадбанк у рамках  Стратегії розвитку продовжує впроваджувати програму модернізації найбільшої і найстарішої банківської мережі. Для нового бізнес-напряму – ММСБ – Ощадбанк запровадив нову модель обслуговування, що було сприйнято клієнтами позитивно та зумовило приріст залишків коштів на їх поточних та депозитних рахунках майже втричі. Станом на 01.12.2016 залишки на рахунках суб’єктів господарювання становлять майже 10,0 млрд. грн., здійснено перехід на міжнародні стандарти фінансової звітності та багато іншого.

В листопаді поточного року Ощадбанк заявив про початок стратегічного партнерства з ЄБРР. Було підписано Меморандум про порозуміння та приєднання банку до програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР. Початку співпраці передувала процедура поглибленої діагностики фінансового стану банку – due diligence. За її результатами керівництво ЄБРР відзначило позитивні зміни на шляху трансформації Ощадбанку.

«Ощадбанк послідовно втілює в життя стратегію модернізації. Саме чітка реалізація плану трансформації зробила банк привабливим для міжнародних фінансових інституцій. Ощадбанк став відкритим і зрозумілим, а це головна передумова успішної співпраці. Маючи значний досвід обслуговування держсектора, великих інфраструктурних проектів, паливно-енергетичного комплексу – фундаментальних секторів економіки, в яких Ощад протягом півтора десятка років сформував унікальні компетенції, – банк відкрив новий важливий бізнес-напрям. Мікро-, малий та середній бізнес є тепер ще одним пріоритетом Ощадбанку, на якому сконцентровані наші зусилля у співпраці з іноземними партнерами. Шлях комерціалізації, диверсифікації кредитного портфеля, відкритості й підзвітності корпоративного управління, яким останні два з половиною роки Ощад іде у стратегічному партнерстві з міжнародними фінансовими організаціями, робить держбанк ще більш стійким і надійним для громадян і бізнесу. А головне – відкриває нові горизонти й можливості для відновлення економічного зростання нашої країни», – наголосив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

«Із залученням одного з найбільших банків України – Ощадбанку – до кола банків-партнерів НУФ малі та середні підприємства отримають відповідно більші можливості для фінансування своїх інвестиційних проектів. Уряд Німеччини завжди підтримував проекти з розвитку інфраструктури фінансування ММСБ, і сьогоднішня подія є для нас та інших іноземних організацій хорошим сигналом про те, що така підтримка має високий попит та значення для подальшого розвитку реального сектора економіки України», – зазначила голова з економічного співробітництва та розвитку посольства ФРН в Україні Даніела Бергель.

«Німецько-Український фонд радий бачити Ощадбанк у колі своїх банків-партнерів, оскільки це надасть можливість значно розширити географію та присутність програм НУФ з підтримки фінансування ММСБ по всій території України за рахунок розгалуженої мережі банку. Крім цього, розвиток процедур та технологій мікрокредитування в Ощадбанку сприятиме зниженню вартості прийняття рішень по кредитах ММСБ, відповідному зниженню процентних ставок за ними та підвищенню їх доступності», – зазначив виконавчий директор НУФ Олег Стринжа.

Довідка

Німецько-Український фонд (НУФ) – небанківська фінансова установа, створена в 1999 році відповідно до Указу Президента України від 01.06.1998 № 574/98 "Про Німецько-Український фонд" та постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.1999 № 628.Його мета – сприяння розвитку мікро-, малих та середніх підприємств шляхом надання кредитів через українські банки. Учасниками НУФ є Національний банк України (31,3%), Міністерство фінансів України (31,3%) та Німецька кредитна установа для відбудови (KfW) (37,4%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-