Балчун націлився на успіх у боротьбі зі

Балчун націлився на успіх у боротьбі зі "схемами"

Укрінформ
Навіть невеликі перемоги з корупційними "схемами" можуть стати гігантським економічним успіхом “Укрзалізниці”.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун.

“І з неї (компанії Укрзалізниця – ред.), насправді, можна зробити діамант. Але цей діамант можна буде зробити виключно тоді, коли буде політична підтримка, буде час, і ми зможемо усунути певні "схеми" чи мінімізувати їхній вплив, оскільки я теж не наївний і розумію, що відразу не зможемо полагодити щось, що псувалося понад 20 років. Це все завдання на чергові 20 років. Але я виходжу з такого розрахунку, що кожний малий успіх щодо обмеження "сірої" зони впливу в фірмі цих "схем" може бути гігантським економічним та фінансовим успіхом "Укрзалізниці",- підкреслив Балчун.

Він підкреслив, що певні сили, які хочуть усунути його від керівництва компанією, дорікають йому, що він не виконав своєї обіцянки отримати додаткові 7 млрд грн в бюджеті Укрзалізниці, викорінивши частину “схем”.

“Я весь час зараз змушений пояснювати, де є 7 мільярдів гривень, про які говорив на самому початку своєї роботи. Це депутат Гусак (Опозиційний блок - ред.) на цьому спеціалізується. Видно, він отримав таке завдання від своїх спонсорів, вихідцем зі структур яких він є. Але про 7 мільярдів я говорив як особа ззовні (на початку роботи в компанії – ред.), говорив досить гіпотетично: якщо ми зможемо обмежити сферу патології, покращити ефективність закупівлі, знизити кошти, і якщо ми це зробимо на 10%, то це вже 7 мільярдів”, - наголосив Балчун.

Він додав, що в цьому напрямі робиться вже дуже багато.

Водночас він додав, що компанія працює у досить жорстких економічних умовах, коли значні кошти потрібно платити за паливо, вартість якого постійно зростає, і за землю під коліями, вартість оренди якої також постійно збільшується.

Балчун також поінформував, що значні суми йдуть також на масштабний процес реструктуризації, який розпочався в Укрзалізниці. Він зауважив, що це все відбувається без залучення державних коштів.

Повний текст інтерв’ю читайте на сайті Укрінформу.

Фото: ЦТС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-