У разі програшу в Стокгольмі Нафтогаз втратить $38 млрд - Коболєв

У разі програшу в Стокгольмі Нафтогаз втратить $38 млрд - Коболєв

Укрінформ
Сума в розмірі $38 млрд, яка може бути програна НАК "Нафтогаз України" у судових тяжбах з російським Газпромом у Стокгольмському арбітражному суді через невиконання вимоги "бери або плати" за контрактом купівлі-продажу газу, не буде виплачуватися державою.

Про це в ефірі телеканалу новин "24" сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У разі другого позову, який є транзитним, вимоги Газпрому - це зберегти статус Кво, тому там особливого ризику немає. У разі програшу за першим позовом, якщо "Газпрому" вдасться довести, що за положенням "бери або плати" НАК "Нафтогаз" має компенсувати суму, виплата $38 млрд буде непідйомною для компанії", - розповів Коболєв.

За його словами, у компанії є запасний план, деталей якого він поки не може розповісти. Однак у цьому випадку гарантом виплати суми стане не держава.

"Є не дуже зрозуміла багатьма спостерігачами зі сторони особливість цього позову, як і інших схожих. Судяться юридична особа Нафтогаз у державній власності, Газпром - суб'єкт приватного права. Це відносини двох комерційних компаній. Судитися з державою було б складніше", - зазначив Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-