НБУ щодня публікуватиме дані щодо ліквідності банківської системи

НБУ щодня публікуватиме дані щодо ліквідності банківської системи

Укрінформ
У Національному банку розпочинають щоденну публікацію аналізу ліквідності банківської системи, що дасть змогу кожному учаснику ринку більш розважливо здійснювати прогнозування та управління власною ліквідністю.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Новий щоденний інформаційний продукт надасть учасникам ринку оперативну інформацію про стан ліквідності банківської системи та чинники, що визначають її зміну. Розуміння впливу основних чинників на ліквідність банківської системи дасть змогу кожному учаснику ринку більш розважливо здійснювати прогнозування та управління власною ліквідністю", - йдеться у повідомленні.

У регуляторі зазначають, що учасники ринку отримають об'єктивні орієнтири для планування своїх операцій на міжбанківському кредитного ринку та визначення оптимальних потреб для участі в регулюючих операціях Національного банку. Відтак, поведінка всіх учасників буде більш раціональною, що знизить ризик виникнення значних раптових коливань попиту чи пропозиції на міжбанківському ринку та сприятиме згладжуванню волатильності ставок на ньому. Учасники ринку отримають оперативну інформацію про стан на початок дня коррахунків банків - загального обсягу коштів на кореспондентських та транзитних рахунках банків, відкритих у Національному банку.

Також будуть представлені фактори, що зумовлюють зміну коррахунків порівняно з попереднім днем. Зокрема, для цілей монетарного аналізу зазначені фактори умовно поділено на "монетарні операції НБУ" та "автономні чинники".

У НБУ наголошують, що дані таблиці "Оперативні дані, що характеризують ліквідність банківської системи та чинники її зміни", оновлюватимуться до 11:00 наступного робочого дня та будуть уточнюватися до кінця відповідного дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-