Нардепам пропонують звільнити інвесторів від податків

Нардепам пропонують звільнити інвесторів від податків

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що дасть змогу платникам податку на додану вартість здійснювати інвестиції в капітал інших підприємств без сплати ПДВ.

Йдеться про законопроект № 5420 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість внесків до статутного капіталу юридичних осіб)», розміщеному на сайті парламенту.

“Законопроект передбачає внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України та надати можливість платникам податку на додану вартість здійснювати інвестиції в капітал інших підприємств без сплати податку на додану вартість”, - йдеться у пояснювальній записці.

Ініціатори вважають, що прийняття такого закону значно поліпшить інвестиційний клімат в Україні, дасть змогу створити нові робочі місця, дозволить бізнесу, особливо малому та середньому, вивільняти оборотні кошти, які будуть направлятися на розвиток усіх галузей економіки, що в цілому збільшить надходження до державного та місцевих бюджетів у довгостроковій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-