Волл-стріт вітає обрання Трампа новим рекордом

Волл-стріт вітає обрання Трампа новим рекордом

Укрінформ
Курси акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі піднялися в четвер до рекордного рівня. Індекс Dow Jones зріс більше ніж на 1 відсоток, досягнувши позначки 18,807 пунктів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Котирування різко злетіли і на торгах в середу, на наступний день після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах. Вважається, що біржа таким чином продемонструвала, нарешті, довіра до Трампа, що контрастує з тим, як інвестори поводилися під час передвиборної кампанії, скидаючи акції щоразу, коли рейтинг кандидата республіканців піднімався в опитуваннях громадської думки.

Постраждалим у четвер виявився сектор високотехнологічних компаній. Facebook, Netflix, Amazon відчутно знизилися в ціні, що може відображати критику, якої весь американський сектор передових технологій зазнав з боку обраного президента за підтримку глобальної вільної торгівлі.

Обраний президент обіцяв скоротити податки, збільшити асигнування на оборону, а також на модернізацію об'єктів транспортної інфраструктури. Така політика викликає у інвесторів побоювання зростання інфляції. Відповіддю на ці побоювання стало підвищення процентної ставки за 10-річними і 30-річними облігаціями державної позики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-