Укргазвидобування має плани на $3 мільярди інвестицій

Укргазвидобування має плани на $3 мільярди інвестицій

Укрінформ
ПАТ "Укргазвидобування" у період до 2020 року планує залучити 3 млрд доларів інвестицій у буріння нових свердловин та закупівлю і модернізацію бурових установок.

Про це під час слухань комітету з ПЕК у Верховій Раді сказав голова ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До 2020 року ми плануємо пробурити 657 нові свердловини. Це буде коштувати 3 млрд дол., але ці кошти будуть витрачені не лише на буріння, але і на закупівлю обладнання. Це ті інвестиції, які необхідно зробити за наступні 4 роки, щоб наростити власний видобуток, зробити газ для населення та всієї країни дешевшим", - наголосив Прохоренко.

За його словами, за 4 роки планується закупити 30 нових верстати (строк служби яких - 20 років), провести модернізацію 32 верстатів.

"Середній вік наших верстатів - 23 роки. Це технології 70-х років, вони застаріли морально, на них просто небезпечно працювати. Рухатися далі з таким станом обладнання просто неможливо", - сказав Прохоренко.

Він зазначив, що всі напрацювання компанії здійснювалися спільно з НАК "Нафтогаз України" та міжнародними експертами.

"За останній рік ми використали ті напрацювання, які були у Нафтогазі, та розробили дуже детальну операційну програму до 2020 року. Сьогодні ми плануємо розширення буріння на нових родовищах. Для того, щоб розвиватися, треба це робити, бо всі інші заходи - це біг на місці", - наголосив Прохоренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-