Шимків хоче, аби китайський інвестор допоміг Україні з «розумним містом»

Шимків хоче, аби китайський інвестор допоміг Україні з «розумним містом»

Укрінформ
Україна розраховує на китайські інвестиції для співпраці у сфері майбутніх технологій, у тому числі створення в країні так званих розумних міст.

Про це заявив у понеділок заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків під час відкриття міжнародного форуму Ukraine Silk Road Forum, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже вітаємо перспективу залучення китайських інвесторів до української економіки. І мені б хотілося бачити більше співпраці у сфері майбутніх технологій. Оскільки саме такі технології дозволять нам реалізувати проекти транспортних коридорів нового типу чи створення «розумних міст» (smart city), які активно розбудовуються зараз в Китаї, створення спільної інтелектуальної продукції за участю українських інженерів», - заявив Шимків.

Він зазначив, що в рамках дерегуляції та спрощення ведення бізнесу в Україні було скорочено кількість дозволів на 40 відсотків, а також зменшено з 56 до 30 кількість видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню.

Заступник глави АП зауважив, що на сьогоднішньому форумі проект «Шовкового шляху» розглядається як інструмент розширення економічної співпраці між Україною та Китаєм, а також з іншими країнами.

У цьому зв'язку Шимків наголосив, що Україна – це ворота "Шовкового шляху" до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-