Ситуація із ДП «Укрспирт» є дуже складною - Гройсман

Ситуація із ДП «Укрспирт» є дуже складною - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав складною ситуацію із державним підприємством «Укрспирт», оскільки користь воно приносить лише невеликій кількості осіб.

Про це він сказав програми Шустер LIVE та телеканалу 3S.tv, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я ось завжди наводжу приклад – «Укрспирт». От кому від «Укрспирту» з присутніх є користь, можете назвати? Нікому. Але є чиновники, які присосалися до цього підприємства та через свої компанії на «лівому» спирті заробляють колосальні кошти», - сказав Гройсман.

За його словами, державі варто через приватизацію допустити на такого роду підприємства тих, хто дасть їм змогу запрацювати на повну потужність, дасть інвестиції, нові робочі місця. «Треба їх відкрити і сказати: є кошти, в українців, американців, німців (окрім росіян) для інвестицій - приходьте, зробіть так, щоб український спирт виробляли не тільки для України, а й для Америки, Австрії та інших країн», - сказав Гройсман.

Він згадав про те, наскільки жахливою раніше була ситуація у Публічному акціонерному товаристві «Українська залізниця».

(Цієї середи новий керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун розповів урядовцям про заплутані «схеми», які десятиліттями діяли у системі національного перевізника вантажів та пасажирів. - ред.)

«Він сказав, що закуповували в рази дорожче усе. Я, каже, що такого не зустрічав. Розповідав про штрафні санкції, які підписані «Укрзалізницею», тобто створюють такі умови, щоб потім були санкції. А це 1% в день, коли «Укрзалізниця» закуповує в рік 5 млрд палива. Ви уявляєте, це 65% річних!», - обурився прем'єр і додав: «Та за це просто треба розстрілювати! Так паратизувати просто неможливо. Це катастрофа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-