Уряд затвердив проект бюджету-2017 для повторного внесення в Раду

Уряд затвердив проект бюджету-2017 для повторного внесення в Раду

Укрінформ
Кабінет міністрів погодив проект закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" та вирішив якнайшвидше внести його на розгляд Верховної Ради.

Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні уряду у четвер увечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми все зробили, що залежить від уряду, щоб Держбюджет на 2017 рік був внесений до українського парламенту", - сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, урядовці провели цілу низку дискусій із народними депутатами, які конструктивно підійшли до проекту головного фінансового документа: "Хотів би подякувати їм. Хочу ще раз підкреслити, що бюджет, який ми внесли у парламент, був схвалений у першому читанні, а зараз підготовлений до другого читання. Він є абсолютно чесний, збалансований та реальний".

Глава уряду наголосив, що у цьому проекті зберігаються всі головні завдання, які були прописані у першому варіанті держбюджету. Водночас на наступний рік закладено збільшення мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. гривень. Це, запевнив Гройсман, не матиме жодних негативних наслідків для української економіки. Дефіцит залишається на рівні 3%.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроект про Державний бюджет на 2017 рік. Дохідна частина урядового варіанту проекту Держбюджету-2017 передбачала 706,3 млрд грн, видаткова - 775,3 млрд грн. Планувалося, що зростання ВВП становитиме 3% при інфляції - 8,1% та курсі 27,2 грн/дол.

20 жовтня Верховна Рада направила до КМУ висновки та пропозиції до цього законопроекту для підготовки документа до другого читання. Парламентарії підготували й подали міністрам 1165 поправок.

Не обійшлося без скандалів, оскільки народні депутати у середині жовтня проголосували висновки та рекомендації щодо внесеного Кабміном проекту Держбюджету, в яких заклала підвищення собі зарплат майже удвічі. Гройсман миттєво відреагував на це та заявив, що не підтримає такого рішення і що грошей на це немає.

Натомість Кабмін на засіданні 26 жовтня запропонував наступного року у два рази збільшити показник мінімальної зарплати. У такий спосіб уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом.

Прем’єр-міністр неодноразово висловлював сподівання на те, що зміни будуть враховані і до початку грудня закон ухвалять.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-