Бюджет-2017: уряд вийшов на фінальну стадію

Бюджет-2017: уряд вийшов на фінальну стадію

Укрінформ
Уряд виходить на фінальну стадію формування бюджету-2017. Наразі Міністерством фінансів узагальнюються усі пропозиції та рекомендації, які були надані українським парламентом.

Про це в середу на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми виходимо на фінальну стадію формування бюджету-2017. Сьогодні Мінфіном узагальнюються усі пропозиції та рекомендації, які були надані українським парламентом. Головним завданням є формування остаточного тексту бюджету і подання його до Верховної Ради з метою ухвалення бюджету», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що з 1 січня до бюджету закладається підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

«Це означає, що жоден громадянин України ні в приватному, ні в державному секторі не матиме менше, ніж 3200 грн. Це не буде мати жодних негативних наслідків для нашої економіки. Баланс бюджету буде збережений, дефіцит буде на рівні 3%, як і заплановано. За рахунок детінізації та справедливого розподілу податків це стає абсолютною реальністю, яка є порахована та відповідає розрахункам», - наголосив глава уряду.

Надалі, за словами Гройсмана, уряд займатиметься модернізацією пенсійного забезпечення.

«Крім того, з 1 грудня соціальні стандарти будуть збільшені на 10%. Від 1 січня ми розпочинаємо нормальні умови для підтримки українських громадян. Ще одна річ, я про це вже говорив, - ми відв’язуємо мінімальну заробітну плату від шалених заробітних плат чиновників, які при підвищенні мінімальної заробітної плати на 200 грн підвищувалися на тисячі гривень», - підсумував Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-