УЗ завершує п'ятирічний план модернізації й оновлення рухомого складу

УЗ завершує п'ятирічний план модернізації й оновлення рухомого складу

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" завершує роботу над п'ятирічним планом модернізації і оновлення рухомого складу.

Про це на прес-конференції у Дніпрі сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

При цьому, як зазначив Омелян, планується, що до реалізації цього плану залучатимуться у першу чергу вітчизняні виробники.

"Ми працюємо над проектом, щоб замовлення УЗ виконували українські компанії. Я сподіваюся, це відбудеться вже наступного року. Через два тижні ми зустрінемося з українськими виробниками, вагонобудівними компаніями, виробниками коліс та інших видів продукції для УЗ, щоб обговорити плани на 2017 рік. Ми хочемо зрозуміти, наскільки українські заводи готові до замовлень УЗ. Я вірю, що ми дамо нові замовлення платникам податків. Я сподіваюся, що у всіх підпорядкованих міністерству підприємств буде одна політика: спершу шукати українську продукцію, а лише потім шукати за кордоном аналоги, якщо вони конкурентні за ціною чи вищі за якістю", - наголосив Омелян.

За словами міністра, указаний план почне реалізовуватися з наступного року, з тим, щоб українські виробники встигли підготуватися до участі у тендерах.

"Я вірю, що цьогоріч буде чітко визначено той план закупівель, який УЗ здійснюватиме з наступного року. Ми визначили параметри таких закупівель, щоб український бізнес зміг підготуватися, взяти участь у тендерах та, сподіваюся, виграти за якістю і ціною", - зазначив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-