Путін тримає Липецьку фабрику

Путін тримає Липецьку фабрику "в заручниках" - президент Roshen

Укрінформ
Президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив, що виступ президента Росії Володимира Путіна на засіданні клубу "Валдай" підтвердив: саме він стоїть за перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через що неможливо продати Липецьку фабрику.

Про це повідомляє прес-служба Roshen.

"Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Більш того, ми були кращої думки про його спецслужби, оскільки вони мали його сповістити про те, що Петро Олексійович не є власником Липецької фабрики, адже він підписав договір про передачу своєї частки в Roshen в незалежний траст в січні цього року", - сказав він.

За словами Москалевського, виступ Путіна лише підтвердив, що за перевірками, кримінальними справами та арештом майна стоїть він. "Виступ пана Путіна на засіданні клубу "Валдай" лише підтвердив для нас те, що ми і так знали ще з 2014 р. – за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке ми не можемо продати фабрику, стоїть він. Ось кому повинні зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва", - наголосив Москалевський.

Він додав, що Путін тримає липецькі активи корпорації "в заручниках на своїй території".

Як повідомляв Укрінформ, за період 2014-2016 років корпорація Roshen отримала і вивела в Україну дивіденди від своїх липецьких активів у розмірі понад 72 млн дол. З цієї суми до бюджету України було сплачено 125,6 млн грн податків. Решту грошей, як зазначають у Roshen, корпорація вкладає в благодійні проекти та інвестує в розвиток виробництва в Україні.

Напередодні, 27 жовтня, Путін на пленарному засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай" заявив, що фабрика Roshen у Липецькій області продовжує працювати, попри певні труднощі, зокрема з неповерненням ПДВ. За словами Путіна, "немає жодних обмежень, пов'язаних із використанням цього прибутку, зокрема і з переведенням його за кордон".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-