НАЗК назвало роботу провайдера причиною збоїв при заповненні е-декларацій

НАЗК назвало роботу провайдера причиною збоїв при заповненні е-декларацій

Укрінформ
Наразі навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття електронного декларування становить не більше 10%. Тож НАЗК вимагає від ДП "Українські спеціальні системи" негайно усунути збої та перешкоди, які заважають подавати електронні декларації, інакше буде звертатися до правоохоронних органів про порушення справи щодо зриву е-декларування. 

Про це заявила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак на своїй сторінці у Facebook

"Сьогодні Держспецзв’язок доповів, що система працює, але технічні служби НАЗК станом на цю хвилину фіксують, що навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття, оброблення і накопичення інформації системи електронного декларування складає не більше 10%!

При цьому всі баги та помилки у програмному забезпеченні усунені ще 25 жовтня. Перебіг подій останнього дня свідчить про неспроможність адміністратора та хостинг-провайдера системи - ДП «УСС» забезпечити необхідну пропускну здатність магістральних каналів зв’язку та канального мережевого обладнання до системи. У свою чергу, така ситуація обмежує якісний доступ декларантів до серверного обладнання ІТС «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави».

Звертаємось до хостинг-провайдера та адміністратора системи – ДП «УСС» з вимогою негайно усунути всі перешкоди, які заважають декларантам безперешкодно та якісно виконати свої законні обов’язки щодо подання електронних декларацій", - пише Корчак.

За її словами, в іншому випадку НАЗК змушене буде розглянути питання про звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінальної справи про зрив електронного декларування

"Нам дуже прикро, що через непрофесійність окремих осіб, які взяли на себе функції адміністраторів, державні службовці - від завідувача сектору до міністра, від прокурора і судді до голів судів, директора НАБУ, САП, не можуть увійти до системи", - зазначила голова НАЗК.

Як повідомляв Укрінформ, протягом останніх днів спостерігаються проблеми доступу до сайту НАЗК (nazk.gov.ua). Станом на 27 жовтня до Реєстру подано близько 52 тисяч декларацій. Термін подання декларацій - до кінця жовтня. 

Адміністратором Реєстру є державне підприємство «Українські спеціальні системи» (договір з НАЗК з адміністрування та програмно-технічного супроводження від 20.10.2016 № 11.190/16/ін.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-