"Подвійна" мінімалка суттєво підніме зарплати чиновників - Рева

Укрінформ
Кабінет міністрів вважає за необхідне відв'язати зарплати чиновників від мінімальної заробітної плати та прив’язати її до прожиткового мінімуму.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Їх (чиновників - ред.) зарплати мають бути прив'язані до прожиткового мінімуму. Якщо мінімальна заробітна плата за своєю природою повинна стосуватися тільки тих, хто отримує низькі доходи, то прожитковий мінімум, як універсальний показник, стосується усіх без винятку громадян України та усіх аспектів їхнього матеріального забезпечення. Якщо покращується показник прожиткового мінімуму, то він повинен стосуватися усіх одночасно», - сказав Рева.

Нині ж, наголосив міністр, ситуація є занадто несправедливою, оскільки якщо йдеться про заплановане держбюджетом-2016 на цей рік підвищення мінімальної зарплати, то це означає, що розмір посадових окладів суддів, робітників НАБУ, НАЗК, рахункової палати, державних службовців, народних депутатів збільшиться, оскільки він прив’язаний до мінімальної заробітної плати. «Якщо у нас з 1 грудня мінімальна заробітна плата 1 600  грн по закону про держбюджет  і ми хочемо збільшити на 10%, то для людини, яка отримує 1600 гривень, це означає додатково отримання 160 грн, якщо у іншого посадовця оклад 10 мінімальних зарплат, то це - 1600 грн. А якщо є такі посадовці, у яких сто мінімальних заробітних плат, то при зростанні вони будуть додатково отримувати 16 тисяч», - сказав Рева.

На його переконання, так не має бути. Адже, людині, в якої дійсно невеликі доходи, коштів не значно більше стає, а виходить, що влада ненавмисне підвищує життєві стандарти для зовсім інших категорій громадян.

Як повідомлялося, учора Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про те, що уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривень. Крім того, з 1 грудня "невеликим, але першим кроком" стане підвищення мінімальної пенсії на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-