Порошенко вважає, що Україна може піднятися на 30 сходинок у рейтингу Paying Taxes

Порошенко вважає, що Україна може піднятися на 30 сходинок у рейтингу Paying Taxes

Укрінформ
Після затвердження новацій щодо адміністрування податків Україна може піднятися на 30 сходинок у світовому рейтингу податкового навантаження Paying Taxes, який формується Світовим банком та аудиторською компанією PriceWaterHouseCoopers.

Про це заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко під час відкриття засідання Національної ради реформ, на якому планується обговорити удосконалення податкової системи, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я провів необхідні консультації з експертами. Вони стверджують, що якщо усі ці новації по адмініструванню податків будуть запроваджені, то Україна може твердо розраховувати ще як мінімум на 30 сходинок. Це означає, що будемо знаходитися у верхній половині списку", - заявив він. 

Президент зазначив, що в часи правління Януковича Україна була на одному з останніх місць у цьому світову рейтингу, а протягом останнього року вдалося піднятися на 73 сходинки.

"У 2012-2013 роках ми мали цифри - 164-та, 181-а сходинка.  На 181-му була Україна. Це точно одна з найбільш останніх по податковому клімату економіки. Це часи Клименка, Януковича, Арбузова. Це часи, коли ПДВ живило корупцію в Україні. І це за рахунок чого сформувалися у тому числі ті 1,6 млрд доларів, які зараз знаходяться заморожені на рахунках в Ощадбанку, і які Президент, Прем'єр, уряд і керівництво Парламенту ставить по позиціях спецконфіскації", - заявив Порошенко. 

Покращення місця в рейтингу, переконаний Глава держави, це "найбільший прогрес, який продемонструвала Україна". 

"Це говорить і про антикорупційність, і про інвестиційний клімат", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-