Яресько пропонує створити для України інвестиційний консорціум на $25 мільярдів

Яресько пропонує створити для України інвестиційний консорціум на $25 мільярдів

Укрінформ
Колишній міністр фінансів України Наталія Яресько висунула ініціативу створити для України міжнародний консорціум з розміром інвестицій $25 млрд, які необхідно спрямувати в розвиток реальної інфраструктури, системи врядування, шкіл та лікарень.

Про це вона заявила у вівторок у Вашингтоні під час виступу у впливовому аналітичному центрі "Атлантична рада", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Що я пропоную – це міжнародний консорціум з двосторонніх та багатосторонніх партнерів, який забезпечить Україні міцну підтримку в розмірі $25 млрд впродовж п'яти років інвестицій у реальну інфраструктуру", - зауважила колишній урядовець.

Умовою для України, за її словами, мають стати реформи, в тому числі в системі врядування, в податковій сфері, в галузі освіти, охорони здоров'я та інших сферах.

До цього консорціуму, на переконання екс-глави Мінфіну, могли б увійти Європейський банк реконструкції та розвитку, Всесвітній банк, Європейський інвестиційний банк, багатосторонні та двосторонні партнери України. Це також може передбачати співпрацю державної влади з приватними компаніями.

"Це не має бути вкладенням грошей у бюджет або до резерву НБУ", - підкреслила Яресько. Вона зауважила, що вкладення міжнародних коштів у Нацбанк залишається "невидимим" для пересічних громадян. Тому, за її словами, інвестиції повинні охоплювати відновлення транспортної інфраструктури – доріг, мостів, річкового транспорту; модернізацію податкової та митної систем; відновлення шкіл, лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-