Україна представила суду Лондона докази тиску РФ при отриманні

Україна представила суду Лондона докази тиску РФ при отриманні "кредиту Януковича"

Укрінформ
Міністерство фінансів України представило у п’ятницю, 7 жовтня, англійському суду докази у відповідь на заяву Росії про винесення рішення в порядку спрощеного провадження, яка була подана РФ щодо облігацій на суму $3 млрд.

Про це інформує прес-служба Мінфіну.

"Як чітко вказав позивач, провадження було порушено та заяву було подано за вказівкою та виключно в інтересах Російської Федерації. З представлених Україною доказів вбачається, що Росія є справжньою стороною угоди і наразі вимагає погашення боргу, незважаючи ні на її незаконні дії проти України, що змусили Україну укласти угоду, ні на руйнівні збитки, яких Росія завдала та продовжує завдавати Україні, її економіці та народу з того часу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у поданих доказах Україна висуває "впевнену та аргументовану відповідь на намагання Росії переконати англійський суд винести рішення щодо її позову, не надаючи Україні можливість представити усі свої доводи у повному судовому процесі".

"Такі докази охоплюють велику кількість фактичних обставин стосовно, з-поміж іншого, ролі Росії у спірній транзакції, та порядку, в якому угоду було нібито схвалено в контексті величезного тиску, який Росія на той час протиправно чинила на Україну, а також докази провідного експерта з питань українського права, що стосуються цієї угоди", - наголошують у Мінфіні.

У відомстві додали, що на даний час Україна очікує від Росії доказів у відповідь, які мають бути представлені 4 листопада 2016 року – до того, як заява про винесення рішення в порядку спрощеного провадження буде слухатися англійським судом у січні 2017 року.

Нагадаємо, Російська Федерація подала в суд Лондона позов проти України через "борг Януковича".

МВФ повідомив, що борг України перед Росією на $3 млрд, який був взятий екс-президентом Віктором Януковичем за два місяці до втечі, визнаний державним, а не комерційним.

У травні Президент України Петро Порошенко зробив безстроковим мораторій на виплату Росії "кредиту Януковича".

Високий суд Лондона призначив дату розгляду російського позову до України щодо так званого "боргу Януковича" на 17-20 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-