Посол США назвала основних конкурентів України за іноземні інвестиції

Посол США назвала основних конкурентів України за іноземні інвестиції

Укрінформ
Україна конкурує за прямі іноземні інвестиції з Польщею, Італією та Туреччиною.

Про це на Київському економічному форумі заявила посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна конкурує з Туреччиною, Польщею, Італією за міжнародні прямі інвестиції. А в інвесторів завжди є вибір. Бізнесмени, перебуваючи тут, очікують, що інвестиції зайдуть саме сюди, але для цього Україна має демонструвати рух уперед. Що стосується індексу конкурентоспроможності, Україна опинилася на 85-му місці, тоді як Туреччина – на 81-му, Італія – на 43-му, Польща – на 46-му», - зазначила дипломат.

За її словами, інвестори визнають, що Україна має значний потенціал.

«Ми бачимо величезний ринок, тут є величезні можливості. Хтось бачить певні перешкоди в Україні. Моє загальне враження: це зміна в самих українцях. Я бачу, що українці мають дуже активну громадянську позицію. Вони починають брати відповідальність за самих себе. Українці беруть на себе відповідальність за політичні та економічні зміни. Відносини між урядом і народом також змінилися. Українці вже не погоджуватимуться на менше, а уряд має забезпечити економічні, політичні зміни», - наголосила Йованович.

Однак, за її оцінкою, зміни в економіці та бізнесі поки що не суттєві.

«Звичайно, у бізнес-кліматі є поліпшення, але підприємці скаржаться на ті самі проблеми, що і 10-15 років тому: митний сектор, податкову політику, низький захист інтелектуальної власності. З іншого боку, був стабілізований банківський сектор, газовий сектор також приводиться до міжнародних норм», - зазначила посол США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-