У Мін’юсті кажуть, що з нардепів е-декларацію подав лише Гаврилюк

У Мін’юсті кажуть, що з нардепів е-декларацію подав лише Гаврилюк

Укрінформ
До Єдиного державного реєстру наразі внесено лише 1600 щорічних е-декларацій з 50 тисяч тож ситуація є доволі тривожною, бо ставить під загрозу отримання Україною безвізового режиму та може спричинити припинення фінансування МВФ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

"Що маємо на сьогодні? Десь лише 1600 річних декларацій за 2015 рік, серед яких: 2 з 4 членів НАЗК, 1 з 423 народних депутатів (Гаврилюк), плюс-мініс 10 з 300 детективів НАБУ і 0 - з уряду", - написав Петухов.

Він нагадав, що електронне декларування є умовою отримання безвізового режиму, новим структурним маяком в Меморандумі з МВФ і зобов'язанням, яке Україна взяла на себе на Лондонському антикорупційному самміті.

Петухов застеріг: якщо до 30 жовтня систему завалять, засекретять чи проігнорують, то висока вирогідність того, що рішення по безвізу, як мінімум, відкладуть до того, як Україна виконає зобов'язання із декларування, окрім того, можливе припинення фінансування МВФ.

Він нагадав, що до дедлайну із заповнення декларацій залишилось трохи більше 3 тижнів, а саме заповнення декларації займає не один день.

"На одному із комітетів ВРУ мене за це декларування вичитували дві дуже впливові депутатки. Впливовий бюрократ в Брюсселі мені сказав, що на систему йому скаржився один з голів комітету ВРУ. У парламенті кожного дня нові законопроекти, які "покращують" систему. Не здивуюся, якщо ближче до кінця жовтня будуть спроби повалити веб-сайт НАЗК. Точно є проблема у послів, які за кордоном не можуть отримати електронний цифровий підпис. Як вони будуть заповнювати декларації, ніхто не знає. Трохи тривожна ситуація, як на мене", - резюмував заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-