Одеський припортовий може запрацювати найближчими годинами

Одеський припортовий може запрацювати найближчими годинами

Укрінформ
На вівторок, 4 жовтня, заплановано підписання договору Одеського припортового заводу з НАК "Нафтогаз України" про постачання газу, після чого завод буде запущено.

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.

"Наразі триває підготовка до запуску Одеського припортового заводу. Як і було анонсовано головою ФДМУ, ОПЗ розпочне свою роботу у жовтні. На вівторок, 4 жовтня, заплановано підписання договору з НАК "Нафтогаз" про постачання газу, після чого завод буде запущено", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що заводу довелося зробити змушену зупинку у ніч з 10 на 11 серпня для запобігання виникненню аварійної ситуації у зв’язку з тим, що ПАТ "Укртрансгаз" зменшило подачу природного газу на завод.

У вересні глава Фонду держмайна Ігор Білоус повідомляв, що Кабмін, аби запустити завод, зобов'язав НАК "Нафтогаз України" постачати газ на ОПЗ відкладеною оплатою.

Дефіцит оборотних коштів підприємства для закупівлі газу оцінюється в 400-500 млн грн. Кредиторська заборгованість ОПЗ становить $303 млн, з них $ 251 млн - це борг перед Ostchem, що входить у Group DF Дмитра Фірташа (щодо цього боргу є рішення Стокгольмського арбітражу). Крім того, ОПЗ заборгував "Нафтогазу", "Укртрансгазу" та іншим компаніям.

Приватизаційний конкурс з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" запланований на початок листопада 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-