У Гонтаревої кажуть, що люди несуть більше грошей до банків

У Гонтаревої кажуть, що люди несуть більше грошей до банків

Укрінформ
Комерційні банки у серпні наростили портфель строкових гривневих депозитів фізосіб на 0,3% - до 120,96 млрд грн.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"У серпні 2016 року банки наростили портфель строкових депозитів фізичних осіб в національній валюті на 0,3% - до 120,96 млрд грн, в іноземній валюті в доларовому еквіваленті майже на 0,4% - до 6,76 млрд доларів США", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що з початку року цей показник в гривні збільшився на 9,58 млрд грн (+8,6%), а в іноземній валюті в доларовому еквіваленті за 9 місяців практично не змінився.

Разом з тим у Нацбанку пояснюють, що гривневі депозити на вимогу, за підсумками серпня скоротилися на 4,8% до 67,3 млрд грн. Однак, такий відтік має сезонний характер і пояснюється головним чином активним використанням населенням коштів з поточних рахунків у відпускний період. Разом з тим, кошти фізичних осіб на вимогу в іноземній валюті за аналогічний період зросли на 3% до 1,68 млрд доларів США.

В цілому гривневий депозитний портфель фізичних осіб з початку року зріс на 8,52 млрд грн до 188,26 млрд грн, в іноземній валюті в доларовому еквіваленті - на $0,16 млрд (+2%) до $8,442 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-