Штати хочуть бачити українську митницю вільною від корупції - посол

Штати хочуть бачити українську митницю вільною від корупції - посол

Укрінформ
Українська влада має дослухатися до порад експертів із Сполучених Штатів Америки щодо реформування української митниці та провести якісні зміни аби зробити роботу цієї служби ефективною.

На цьому наголосила посол США в Україні Марі Йованович під час зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із делегацією з США щодо реформи митниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Впровадження рекомендацій стане підтвердженням уряду України намірів дотримуватися спільних інтересів. В результаті цієї реформи ми сподіваємося побачити спроможну ефективну митну службу України, яка зможе стояти на захисті національної економіки та національної безпеки держави і яка може сприяти розвитку торгівлі та стояти на заваді корупції. Тоді це означатиме, що Україна стабільна, безпечна і економічно процвітаюча країна", - сказала Йованович.

Вона наголосила, що це мета, у досягненні якої зацікавлена не тільки Україна. "США будуть працювати разом із вами для того, щоб перетворити ці цілі на реальний факт", - запевнила посол.

Вона висловила сподівання, що представлений сьогодні експертами звіт буде комплексним та дасть можливість ефективно реформувати митницю.

Як зазначив Прем’єр-міністр, уряд розраховує на досвід США щодо реформування митної та Державної прикордонної служби.

"Сьогодні наша підсумкова зустріч буде початком формування дуже амбітного, але абсолютно реалістичного плану реформ української митниці та Державної прикордонної служби, оскільки для українців це є надзвичайно важливим", - сказав Гройсман.

Він зауважив, що система потребує швидких всеохоплюючих змін, "і ми дуже розраховуємо на ваш великий досвід щодо впровадження такої системи, системи митної та прикордонної служби".

Гройсман наголосив, що наступним кроком має бути утворення спільної робочої групи, яка дозволить впроваджувати ці зміни.

Як повідомлялося, місія США з оцінки потреб у реформуванні української митниці працювала в Україні з 29 червня. 11 липня фахівці завершили свою роботу та повернулися до США, де детально проаналізували зібрані дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-