Зубко: Європа готова інвестувати у Фонд енергоефективності €100 мільйонів

Зубко: Європа готова інвестувати у Фонд енергоефективності €100 мільйонів

Укрінформ
Європейські партнери готові всебічно підтримувати Україну у напрямках децентралізації та енергоефективності. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханнесом Ханом в рамках саміту YES. 

"Децентралізація та енергоефективність – два з п’яти основних пріоритетів Державного бюджету на 2017 рік, проект якого вчора схвалив уряд. Це є доказом того, що ці дві ключові для країни реформи демонструють реальні результати і мають активно продовжуватися. Це бачать і наші європейські партнери й готові всебічно підтримувати Україну", - зазначив Зубко.

Зокрема, за його словами, наразі досягнуто домовленості з єврокомісаром про можливість залучення вже наступного року європейських інвестицій до фінансування Фонду енергоефективності.

"Реформа енергоефективності. Її ключовий інструмент – Фонд енергоефективності, на створення і запуск якого у держбюджеті-2017 закладено 800 млн грн. Такий впевнений крок дає нам можливість залучити додатково до фінансування Фонду від європейських країн ще 100 млн євро, тобто 3 млрд грн. Про можливість залучення європейських інвестицій до фінансування Фонду енергоефективності є домовленість з Йоханнесом Ханом", - зазначив Зубко.

Також, за словами віце-прем’єра, європейські партнери готові фінансувати реформи з децентралізації управління в країні.

"Свідченням довіри й визнання з боку європейських партнерів дій України з реформування країни стало надання 97 млн євро на реалізацію проекту "U-LEAD з Європою" - найбільш масштабного проекту з децентралізації, який вчора стартував у місті Вінниця", - зазначив Зубко. 

Він додав, що для підтримки й розвитку місцевих громад у держбюджеті на наступний рік передбачено 9 млрд грн на фінансування Державного фонду регіонального розвитку, 1 млрд грн з яких буде спрямовано ОТГ на інфраструктурні проекти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-