МЕРТ сподівається на три законопроекти

МЕРТ сподівається на три законопроекти

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство економічного розвитку розраховує на ухвалення Верховною Радою на новій сесії трьох законопроектів, які стосуються зміни підходів в управлінні державною власністю.

Про це повідомляє Мінекономрозвитку у Facebook.

Зокрема, законопроект 4536 має на меті скоротити перелік підприємств сільськогосподарської і транспортної галузей, які не можуть бути приватизовані (пропонується виключити з нього 391 об’єкт). Цей документ відкриє шлях не лише до приватизації, а й до корпоратизації державних підприємств там, де це необхідно (це означає створення незалежних наглядових рад; розміщення звітності, яка складена за міжнародними стандартами, у піблічному доступі, тощо), зазначають у міністерстві.

Крім того, законопроект 4554 має на меті вдосконалити механізм ефективного та прозорого управління державною власністю, зокрема землями, які перебувають у користуванні сільськогосподарських, науково-дослідних та навчальних закладів, загальною площею понад 400 тис. гектарів.

Натомість законопроект 4565 надає можливість державним партнерам брати на себе довгострокові зобов’язання за договорами, щоб реалізовувати проекти державно-приватного партнерства. Це є необхідним кроком для збільшення інвестицій в Україну, що відповідає кращим світовим практикам, наголосили у Мінекономіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-