Гройсман обіцяє до кінця місяця створити Офіс із залучення інвестицій

Гройсман обіцяє до кінця місяця створити Офіс із залучення інвестицій

Укрінформ
До кінця вересня в Україні буде створено Офіс із залучення інвестицій.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час наради з питань розвитку гірничо-металургійного комплексу, повідомляє Урядовий портал

"Уряд докладає зусиль для створення механізмів щодо інвестиційної діяльності, відновлення промислового потенціалу, забезпечення достойного представництва українських виробників на міжнародних ринках, а також підсилення експортної спроможності України. Так, до кінця вересня буде створено Офіс із залучення інвестицій, який розглядається як точка входу інвесторів в країну", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр повідомив, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі уже створено департамент з питань промислової політики. І наразі уряд потребує двох фахівців, що обіймуть посади керівника цього департаменту, а також заступника міністра.

Крім того, Гройсман назвав серед пріоритетів уряду - створення торговельних представництв України за кордоном, які дозволять збільшити присутність вітчизняної продукції на міжнародних ринках, і запросив долучитися до цієї роботи бізнес.

"За великим рахунком, я розглядаю уряд як інструмент в руках представників нашої промисловості для того, щоб ми збільшували наші можливості", - зазначив він.

Учасники наради наголосили на необхідності, зокрема, належного інфраструктурного забезпечення виробництва металургійної продукції, розвитку внутрішнього ринку, формування сприятливої фіскальної політики, підтримки українського експорту, національних виробників та їх захисту на іноземних ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-