МВФ розгляне новий транш для України вже цього місяця

МВФ розгляне новий транш для України вже цього місяця

Укрінформ
Засідання Ради директорів МВФ по Україні планується в другій половині вересня.

Про це повідомив директор Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу. 

"Щодо другого перегляду (програми співпраці з Україною - ред.), то останніми днями розмови тривають і вони вже дуже близькі до завершення. І ми і українська влада маємо на меті провести засідання Ради директорів у другій половині цього місяця", - сказав Райс.

Він додав, що неузгодженими залишаються лише окремі технічні питання. 

"Ми очікуємо, що засідання Ради директорів буде оголошено одразу після узгодження деяких технічних питань щодо часових рамок певних майбутніх дій", - зазначив представник МВФ.

За його словами, точна сума, яка може бути виділена Україні, ще не визначена. "Рішення щодо суми ухвалюватиме Рада директорів", - додав він.

Райс також наголосив, що перегляд програм співпраці із Україною не є чимось унікальним для МВФ. "Це не є незвичним для наших програм: дискусії тривають проблеми обговорюються та вирішуються, після цього відбувається засідання Ради директорів", - пояснив директор Департаменту комунікацій.

Окрім цього він привітав прогрес у перемовинах між Україною та Росією щодо боргу за євро бондами: "Ми вітаємо перші контакти між обома сторонам та заохочуємо Україну і Росію продовжувати перемовини й знайти спільне рішення, однак МВФ не бере участь у цих розмовах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-