Новий шовковий шлях: Україна має долучитися до формату

Новий шовковий шлях: Україна має долучитися до формату "16+1" - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловився за приєднання України до започаткованого Китаєм у 2012 році формату "16+1", так званого "Нового шовкового шляху", який охоплює країни Центральної та Східної Європи.

Про це він заявив під час зустрічі з новопризначеним послом КНР в Україні Ду Веєм, повідомляє прес-служба ВР.

"Вважаю правильним долучення України до формату "16+1", до формату Шовкового шляху "Один пояс - один шлях", - зазначив Парубій.

Крім того, спікер підкреслив, що для України надзвичайно важлива "тверда позиція" Китаю у питанні територіальної цілісності і недоторканності кордонів нашої держави.

Він також виступив за подальший розвиток й інтенсифікацію українсько-китайських економічних відносин.

"Україна йде шляхом реформ, незважаючи на воєнні дії, і йде шляхом розвитку інфраструктури. Я переконаний, що їх здійснення має і економічний, і транзитний потенціал", - наголосив Голова ВР.

У свою чергу Ду Вей запевнив у повній підтримці позиції України у питаннях територіальної цілісності та економічної і політичної співпраці. "Китай не відступить від підтримки України і продовжить політику тісної співпраці", - сказав посол і додав, що Китай готовий у подальшому докладати зусиль до розв'язання кризи у формі, прийнятній обома сторонами.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-