ВВП зростає вже два квартали поспіль - Порошенко

ВВП зростає вже два квартали поспіль - Порошенко

Укрінформ
Завдяки макроекономічній стабілізації і зростанню ВВП в Україні відкривається шлях до поступового відновлення рівня життя.

Про це у виступі під час зустрічі з представниками української діаспори у Національній опері України заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто не зупинить Україну, і після 14 кварталів падіння вже два квартали поспіль почав зростати ВВП - у цих умовах, я наголошую. Я розумію, що того на хліб не намастиш, але макроекономічна стабілізація відкриває шлях до поступового відновлення рівня життя", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що після закриття агресором для українських виробників російського ринку, який тривалий час був головним каналом нашого експорту, наша економіка зазнала колосальних збитків. Але Україна шукає альтернативу російському ринку на європейському в рамках Угоди про асоціацію, в тому числі із застосуванням поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, та інших ринках.

"Щойно я повернувся з країн Південно-Східної Азії, де розкриваються ринки АСЕАН (геополітична та економічна міжнародна організація, до якої входять 10 країн, розташованих в Південно-Східній Азії - ред.) - теж одного з найбільших ринків світу для українських виробників і де Росія не може нам накинути удавку і перекривати транзит", - наголосив Президент.

Він також нагадав, що три дні тому повернувся з Галичини, де взяв участь у закладенні капсули в місці будівництва заводу компанії Nexans з виготовлення бортових електромереж, продукцією якого користуються всесвітньо відомі компанії, зокрема концерн BMW, а декілька тижнів - з відкриття заводу двома потужними японськими інвесторами.

"Вони гривнею, доларом, євро і ієною голосують за нашу незалежність. Коли ми забезпечимо зростання інвестицій, я впевнений, що тоді люди й почнуть відчувати справжні результати реформ", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-