Махінації в Deutsche Bank: інформатор відмовився від премії у $8 млн

Махінації в Deutsche Bank: інформатор відмовився від премії у $8 млн

Укрінформ
Колишній ризик-менеджер Deutsche Bank Ерік Бен-Арці, який розповів про підробні фінансові звіти банку, відмовився від винагороди у розмірі $8,25 млн.

Про це повідомляє Коммерсант із посиланням на Financial Times.

"SEC (Комісія з цінних паперів і бірж. - Ред.) збиралася виплатити за інформацію панові Бер-Арці і старшому трейдеру Метью Сіммонсу, що також поскаржився на дії банку, $16,5 млн на двох. Проте Ерік Бен-Арці відмовився прийняти свою частку премії на знак протесту проти дій комісії, яка не покарала керівників банку, винних в обмані", - йдеться у повідомленні.

На думку Бен-Арці, багато в чому до безкарності керівництва Deutsche Bank призвело те, що провідні юристи SEC в минулому обіймали високі посади в банку.

Як відомо, в 2010 і 2011 роках троє колишніх співробітників банку незалежно один від одного подали скарги американським регуляторам, у яких повідомляли, що банк у розпал фінансової кризи при обліку результатів операцій зі складними кредитними деривативами надавав неправдиву інформацію по своїх рахунках, щоб уникнути обвалу.

ЅЕС знайшла порушення і зобов'язала Deutsche Bank виплатити $55 млн штрафу.

У липні Deutsche Bank відзвітував про падіння свого квартального прибутку на 98%, до €20 млн. Таке різке падіння прибутку викликане антикризової реструктуризацією, що проходить у банку, продажем частини активів і судовими розглядами. Після виходу звітності котирування банку впали майже на 5%, а з початку року ринкова капіталізація Deutsche Bank скоротилася більш ніж на 40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-