Україна та Казахстан узгодили співпрацю в атомній галузі

Україна та Казахстан узгодили співпрацю в атомній галузі

Укрінформ
Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик у четвер зустрівся в Астані з міністром енергетики Казахстану Канатом Бозумбаєвим.

В ході зустрічі сторони обговорили можливі напрямки розвитку взаємодії між підприємствами атомно-промислового комплексу двох країн, інформує Міненерго Казахстану.

«На зустрічі розглянули актуальні питання енергетичного співробітництва, а також хід реалізації досягнутих домовленостей у рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Республіки Казахстан 8-9 жовтня 2015 року», - йдеться у повідомленні.

На зустрічі також були присутні представники АТ «НАК «Казатомпром» та українських атомних компаній ДП «НАЕК «Енергоатом», ДК «Ядерне паливо», ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» і ДП «Смоли».

Сторони обговорили можливі напрямки розвитку взаємодії між підприємствами атомно-промислового комплексу Казахстану та України, визначивши подальші практичні кроки співробітництва в цій сфері.

Раніше міністр енергетики України заявляв про зацікавленість Казахстану в розвитку співробітництва з Україною за різними напрямками ядерно-паливного циклу. Він не виключив можливості проведення спільних робіт з будівництва заводу ядерного палива в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-