Розробники е-декларування кажуть: все можна виправити до завтра

Розробники е-декларування кажуть: все можна виправити до завтра

Укрінформ
У компанії, яка розробляла програмне забезпечення для системи електронних декларацій, заявили, що більшість зауважень Держспецзв'язку насправді такими не є.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив директор компанії-розробника Юрій Новіков.

За його словами, розробники вже отримали документи з переліком зауважень і ознайомлюються з ним.

"Документи ми отримали, щоправда з півторагодинною затримкою. Зараз команда експертів ознайомлюється з ними. Ми очікуємо команду експертів, яка ще не прибула, тих, хто створював цей документ, щоб поставити питання стосовно зауважень. Поки що все йде більш ніж повільно, але будемо сподіватися, що експерти з'являться, і ми зможемо виправити цю ситуацію", - зазначив він.

Він також зазначив, що велика кількість зауважень Держспецзв'язку насправді такими не є. "Зараз ситуація наступна. Є велика кількість зауважень, які виходять з того, що документації дійсно багато, і вони, з нашої точки зору, не є зауваженнями... Виходячи з того, що ми бачимо, це можна встигнути (до завтра – ред.), якщо нам буде надана допомога і будуть ті, хто створював ці документи", - додав він.

Говорячи про те, чи не зірветься запуск системи, який призначений на 15 серпня, Новіков допустив наявність певних труднощів.

Раніше в НАЗК заявили, що е-декларування у будь-якому випадку запрацює з 15 серпня.

Зауважимо, у НАЗК вважають, що Держспецзв'язку накладенням грифа "ДСК" ("для службового користування") перешкоджає роботі експертів над системою е-декларування.

Раніше стало відомо, що Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування. Крім того, Держспецзв'язку не передала акти завершення дослідної експлуатації, завершення робіт зі створення системи захисту та її протокол попередніх випробувань, що може свідчити про те, що систему недоробили.

Як повідомлялося, НАЗК провело екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску електронного декларування.

Нещодавно Президент України Петро Порошенко заявляв, що електронне декларування активів українських чиновників стартує з 15 серпня 2016 року без затримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-