Суд дозволив НБУ не виплачувати борги Брокбізнесбанку

Суд дозволив НБУ не виплачувати борги Брокбізнесбанку

Укрінформ
Київський апеляційний господарський суд підтвердив відсутність зобов'язань Національного банку перед клієнтами ПАТ "Брокбізнесбанк" щодо відшкодування їм збитків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"У Національного банку на сьогодні відсутні зобов'язання перед клієнтами чи кредиторами ПАТ "Брокбізнесбанк" щодо відшкодування їм збитків. Київський апеляційний господарський суд 3 серпня 2016 року підтвердив рішення суду першої інстанції, який відмовив ТОВ "Євротранском", як вкладнику ПАТ "Брокбізнесбанк", у його позові до Національного банку", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що виходячи із матеріалів справи, між ТОВ "Євротранском" та ПАТ "Брокбізнесбанк" у 2012 році укладено договір банківського вкладу в сумі 233 402, 74 грн. Після прийняття постанови про ліквідацію банку, виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про затвердження реєстру акцептових вимог кредиторів АТ "Брокбізнесбанк". Відповідно до цього рішення грошові вимоги ТОВ "Євротранском" акцептовані в сумі 233 402, 74 грн та будуть задовольнятися в сьому чергу, про що банк повідомив позивача.

ТОВ "Євротранском" подало до суду, бо вважає, що його вимоги задоволені не будуть, оскільки сума зобов`язань ПАТ "Брокбізнесбанк" значно перевищує суму вартості активів банку. Господарським судом Києва 27 січня 2016 року у задоволенні позовних вимог вкладника ПАТ "Брокбізнесбанк" відмовлено.

Не погодившись із таким рішенням, ТОВ "Євротранском" звернулось до Київського апеляційного господарського суду зі скаргою. Колегія суддів, обговоривши доводи апеляційної скарги, проаналізувавши на підставі фактичних обставин справи застосування судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, також дійшла висновку, що скарга не підлягає задоволенню. Таким чином, у НБУ наразі відсутні зобов'язання перед клієнтами або кредиторами ПАТ "Брокбізнесбанк" щодо відшкодування їм матеріальної або моральної шкоди (збитків).

Як повідомлялося, Національний банк України визнав ПАТ "Брокбізнесбанк" неплатоспроможним 2 лютого 2014 року. Це було зумовлено, зокрема, зменшенням до мінімального рівня розміру регулятивного капіталу та нормативів капіталу банку, а також невиконанням ним протягом 10 робочих днів поспіль своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами. Рішення про ліквідацію ПАТ "Брокбізнесбанк" прийнято 10 червня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-