Фонд гарантування через суд хоче продовжити ліквідацію

Фонд гарантування через суд хоче продовжити ліквідацію "Михайлівського"

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подасть апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва щодо скасування розпорядження уповноваженої особи на ліквідацію ПАТ "Банк Михайлівський", відповідно до якого договори факторингу банку з ТОВ "Фінансова компанія "Плеяда" були визнані нікчемними.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"У Фонді гарантування наголошують, що рішення не набрало законної сили. Крім того, відповідно до Постанов Верховного суду від 16 лютого та 15 червня 2016 року на спори, які виникають на стадії ліквідації банку, не поширюється юрисдикція адміністративних судів. Відповідно до ст. 2442 Кодексу адміністративного судочинства, висновок щодо застосування норм права, викладений у постанові Верховного Суду України, має враховуватися іншими судами при застосуванні таких норм права", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Фонд вважає укладення вищевказаних договорів факторингу спробую виведення активів "Банк Михайлівський". Такі договори були визнані нікчемними з метою повернення кредитного портфелю на баланс банку для того, щоб у процесі ліквідації продати ці активи, а отримані кошти скерувати для задоволення вимог кредиторів банку.

Договір факторингу - це договір, за яким одна сторона (фактор) передає або зобов'язується передати грошові кошти в розпорядження іншої сторони (клієнта) за плату, а клієнт відступає або зобов'язується відступити факторові своє право грошової вимоги до третьої особи (боржника).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-