Нафтогаз: Газпром систематично порушує транзитний контракт

Нафтогаз: Газпром систематично порушує транзитний контракт

Укрінформ
Зниження тисків ПАТ «Газпром» на вхідних газовимірювальних станціях ставить під загрозу стабільність транзиту російського газу до ЄС та призводить до додаткових витрат Укртрансгазу.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Нафтогаз звертає увагу на систематичне порушення російською стороною умов транзитного контракту в частині дотримання тиску газу на вході в газотранспортну систему України на зумовленому контрактом рівні. Таким чином, зменшуючи тиск на вхідних газовимірювальних станціях, ПАТ «Газпром» суттєво ускладнює виконання власних заявок на транспортування газу в Європу», - інформують в компанії.

Як зазначено в повідомленні, невиконання контрактних положень щодо тиску газу на пунктах входу в ГТС ставить під загрозу стабільність транзиту замовлених обсягів російського газу до європейських споживачів.

ПАТ «Укртрансгаз», оператор газотранспортної системи України, має суттєво скоригувати технологічні режими транзиту газу. Це призводить також до додаткових витрат Укртрансгазу.

Нагадаємо, що «Газпром експорт» (дочірня компанія Газпрому) ще 23 червня 2014 року відмовилась від компенсації українською стороною добових коливань споживання газу у Європі (послуг балансування). Випадки падіння тиску в ГТС на російській стороні є технічним викликом, що ставить під загрозу стабільність транзиту російського газу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-