Росія може збанкрутувати вже цього року

Росія може збанкрутувати вже цього року

Укрінформ
Резервний фонд Російської Федерації може вичерпатися до кінця 2016 року, якщо рублеві ціни на нафту збережуться на рівні 2,8-2,9 тис. рублів за барель.

Про це йдеться в щоденному огляді аналітиків Райффайзенбанку.

«При збереженні рублевої ціни на нафту на поточному рівні 2800-2900 руб. за барель в бюджеті утвориться великий об’єм випадаючих нафтогазових доходів (за нашими оцінками, до 1,5 трлн рублів), який може призвести до вичерпання Резервного фонду вже в цьому році, створивши потребу збільшення запозичень (підвищення боргового навантаження РФ через близьке до нуля зростання реального ВВП)», – цитує повідомлення ZiK.

Згідно з прогнозом Bank of America Merrill Lynch, ціни на нафту і курс рубля досягнуть «дна» у вересні, після чого почнуть відновлюватися, зазначає видання.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з матеріалами до бюджету РФ на 2017-2019 роки, які опинилися розпорядженні РБК, Росія витратить залишок Резервного фонду в 2017 році, почне витрачати Фонд національного добробуту, який за три роки скоротиться майже на 1,75 трильйона рублів, і водночас збільшить запозичення на внутрішньому ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-