В аеропорту

В аеропорту "Бориспіль" перепланували термінал і підвищили комфорт

Фото
Укрінформ
У терміналі D Міжнародного аеропорту «Бориспіль» завершили черговий етап робіт з перепланування та реконструкції залів.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

"Процес був розпочатий у рамках підготовки до літньої активізації пасажиропотоку. Як результат - оптимізовано використання виробничих площ аеропорту, що у свою чергу сприяло підвищенню рівня комфорту при користуванні послугами аеропорту «Бориспіль»", - йдеться у повідомленні.

На першому поверсі, в зоні прильоту, був суттєво переплановано сектор отримання багажу пасажирами. Це дозволило збільшити зал очікування на 300 кв. м. (див. фото 1), створити більше місця длятих, хто зустрічає, та розширити можливості для ведення комерційної діяльності.

«Ми постійно працюємо над удосконаленням та поліпшенням ергономічності приміщень, де обслуговуються пасажири. Зокрема, реконструкція зони прильоту виключила скупчення людей в годину пік, що дозволило нам створити загальноприйняту і зрозумілу в всьому світі схему розподілу червоного і зеленого коридорів митного контролю», - зазначив керівник аеропорту «Бориспіль» Євген Дихне.

Значні зміни здійснено на другому поверсіу терміналу D. Так, зона обслуговування внутрішніх рейсів «вибуття» була суттєво реконструйована за рахунок перенесення лінії контролю авіаційної безпеки. Це дозволило розширити зону очікування для пасажирів і значно збільшити пропускну спроможність бізнес-зали (див. фото 2). Внаслідок реконструкції площа зони очікування збільшилася на 144 кв. м, що дозволило розмістити 53 додаткових місця для відпочинку.

Крім того, враховуючи стабільне зростання транзитного пасажиропотоку, який спостерігається в «Борисполі» з 2015 року, була також вдосконалена відповідна зона аеропорту також була вдосконалена. За рахунок проведеного перепланування трансферної зони пропускна спроможність даного сектору збільшилася на 20% - до 910 пасажирів на годину. Це дозволило розмістити в транзитній зоні додатковий пункт контролю авіаційної безпеки, без скорочення розміру площі зали очікування.

Враховуючи подальшу тенденцію до зростання пасажиропотоку, а також курс керівництва аеропорту на створення на базі «Борисполя» потужного регіонального хаба, відповідні роботи у терміналі D будуть продовжені. Зокрема, на другу половину поточного року запланована подальша реконструкція транзитної зони. За попередніми підрахунками, оптимізація технологічних процесів дозволить збільшити її пропускну спроможність ще не менш як на 60%.

Крім того, у зв'язку з постійним зростанням кількості рейсів в години пікових навантажень, на початок 2017 року керівництво аеропорту «Бориспіль» запланувало будівництво трьох нових виходів до перонних автобусів, що також сприятиме збільшенню пропускної спроможності терміналу на третину від поточних показників - до 27 рейсів на годину.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-