У Київспецтрансі кажуть, що «під сміття» треба створити нову галузь

У Київспецтрансі кажуть, що «під сміття» треба створити нову галузь

Укрінформ
 Голова правління ПрАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський вважає, що для збереження довкілля необхідно змінити підходи до захоронення побутових відходів.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Укрінформі.

"Ситуацію з відходами, що кожного року все більше забруднюють наше довкілля, могли б змінити прийняття змін до законодавства, які б передбачили введення оплати за послугу з переробки твердих побутових відходів", - сказав Грущинський.

 Зокрема він повідомив, що на сьогоднішній день у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів (4836, 4837, 4838 - ред.),  які покликані вирішити цю проблему. За його словами, трагедія яка сталась на Грибовицькому сміттєзвалище стала каталізатором законодавчої активності і бажано, "щоб її наслідком стало ухвалення цих законопроектів".

Він зауважив, що зараз Київспецтранс виконує лише ту послугу, яку суспільство замовило - вивезення і поховання твердих побутових відходів.

Але "ця проблема рано, чи пізно вибухне, тому треба створювати підприємства з переробки сміття", -  наголосив Грущинський. І щоб уникнути зростання полігонів побутових відходів, треба створити нову галузь, а "для цього потрібні кошти".

На його переконання, вартість вирішення питання - це 70 грн на місяць. "Є розроблені механізми, яким чином ці кошти можна справедливо сплатити. Тобто не розподіляти суму на кожного однаково. Платити більше будуть ті, хто багато споживає", - сказав він.

Разом з тим, треба закласти в ціну кожного товару певну суму на переробку сміття. Наприклад, як пояснив голова Київспецтрансу, пластикова пляшка буде коштувати на 15 копійок дорожче. Ці кошти підуть на оплату послуг з переробки побутових відходів.

ПрАТ «Київспецтранс» - підприємство, що надає послуги з поховання твердих побутових відходів (ТПВ) на полігоні № 5[1] у селі Підгірці Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-