Мінекономіки: Найзбитковішими стали Нафтогаз та Укрзалізниця

Мінекономіки: Найзбитковішими стали Нафтогаз та Укрзалізниця

Укрінформ
Найбільш збитковими у 2015 році стали компанії НАК "Нафтогаз Україна" зі збитком 25,1 млрд грн і ПАТ "Укрзалізниця" з 16,8 млрд грн.

Про це на прес-конференції у Києві заявила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільш збитковими у 2015 році були компанії Нафтогаз зі збитком 25,1 млрд грн і Укрзалізниця зі збитком 16,8 млрд грн. Далі ДПЗКУ (Державна продовольчо-зернова корпорація України - ред.) - 3 млрд грн, Регіональні електричні мережі - 2,2 млрд грн", - сказала вона.

Ковалів зазначила, що найбільший прибуток серед державних компаній був у Адміністрації морських портів України - 3,8 млрд грн. Турбоатом отримав 1,5 млрд грн прибутку, Енергоатом - 1,2 млрд грн, Укргідроенерго - 1,1 млрд грн.

"Якщо подивитись за галузями, то в структурі прибуткових галузей найбільшу долю становлять електроенергетика і хімічна промисловість, а в структурі збитків у 2015 році займає нафтогазова галузь", - зауважила перший заступник міністра.

Ковалів наголосила, що у 2014 році сукупні збитки ТОП-100 державних підприємств становили 119 млрд грн, а за результатами 2015 року цей збиток зменшився майже втричі й становив 42,6 млрд грн.

"У нас як скоротились збитки, так і збільшилися прибутки. Збитки зі 124 млрд грн скоротилась до 56 млрд грн, а прибутки зросли з 5,5 млрд грн до 13,8 млрд грн. 13,8 млрд грн - це база і відрахування дивідендів у державний бюджет і тих коштів, які ці державні підприємства можуть на сьогодні спрямувати на модернізацію та розвиток", - зауважила урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-