Корейські компанії зацікавились недобудованими енергоблоками Хмельницької АЕС

Корейські компанії зацікавились недобудованими енергоблоками Хмельницької АЕС

Укрінформ
Представники корейської компанії КНNP і агентства KOTRA зацікавлені в поставках обладнання для будівництва енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької АЕС. 

Про це повідомляє прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

«Хмельницьку АЕС 19 липня відвідали представники корейської компанії КНNP і агентства KOTRA. Корейських спеціалістів з розвитку ядерного бізнесу зацікавили перспективи будівництва нових потужностей Хмельницької АЕС - 3 і 4 енергоблоків атомної станції. Вони презентували можливості своїх компаній і основні проекти з постачання відповідного обладнання для АЕС", - повідомляє Енергоатом. 

Як зазначається, у рамках візиту іноземні гості побували в машинному відділенні і на блоковому щиті управління енергоблока № 2, а також оглянули будівельні конструкції третього енергоблока. 

У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки номінальною потужністю 1000 МВт кожен. Перший енергоблок був введений в дію 22 грудня 1987 року, другий - 8 серпня 2004 року. Завершення проектного терміну експлуатації першого енергоблоку ХАЕС відбудеться в 2018 році.

Одним з головних напрямків діяльності Хмельницької АЕС є добудова 3-го і 4-го енергоблоків.

Перевірки та експертизи, проведені державними і незалежними міжнародними експертами МАГАТЕ, RISKAUDIT, TACIS, ВАО АЕС, підтверджують високий рівень безпеки енергоблоків ХАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-