У списку компаній, де Нафтогаз може купити газ за гроші ЄБРР, Газпрому немає

У списку компаній, де Нафтогаз може купити газ за гроші ЄБРР, Газпрому немає

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) опублікував перелік з 13 постачальників газу, які пройшли попередню кваліфікацію і отримали право брати участь у тендерах на закупівлю газу НАК «Нафтогаз України» на кошти ЄБРР. 

Про це йдеться на офіційному сайті НАК «Нафтогаз України».

Як зазначається, безумовну попередню кваліфікацію пройшли компанії: CEZ A.S. (Чеська республіка) та ENGIE SA (Франція). 

Умовно пройшли попередній відбір 11 європейських компаній: Axpo Trading AG (Швейцарія), EDF Trading Limited (Велика Британія), Eni trading & shipping S.p.A (Італія), Handen SP.z.o.o (Польща), PGNiG SA (Польща), RWE Supply & Trading GmbH (Німеччина), Shell Energy Europe Limited (Велика Британія), SPP s.a. (Словаччина), Uniper Global Commodities SE (Німеччина), Vattenfall Energy Trading GmbH (Німеччина) і VNG Slovakia s.r.o (Словаччина).

Варто зауважити, НАК «Нафтогаз України» може використати до 300 млн дол. кредитних коштів від ЄБРР для закупівлі газу в європейських постачальників. Раніше голова Нафтогазу Андрій Коболєв заявляв, що цьогоріч у відборі ЄБРР міг брати участь російський Газпром. Пізніше цю інформацію у фінансовій установі було спростовано. У ЄБРР пояснили, що кредит надається за тими самими умовами, що й торік - виділені кошти можна витратити на закупівлю газу лише на західному кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-